این هفته با هوش‌مصنوعی؛ غول‌های تکنولوژی متمرکز بر AI

پیگیری جدید‌ترین اخبار و پیشرفت‌های هوش‌مصنوعی، آن هم با سرعتی که در حال حاضر شاهد آن هستیم، کاری چالش برانگیز است. هوش‌مصنوعی پس از عرضه عمومی ChatGPT با سرعت بسیار بالایی در حال توسعه و پیشرفت است، غول‌های تکنولوژی، اگر نگوییم تمام توان خود، بخش اعظمی از توان خود را بر این حوزه متمرکز کرده‌اند.

از سمتی هوش‌مصنوعی در حال نفوذ هرچه‌ بیشتر در حوزه‌هایی از جمله پزشکی و حتی نجوم است و جدای از برخی ایرادات و مشکلات این تکنولوژی که هنوز برخی دانشمندان با آنها دست‌و‌پنجه نرم می‌کنند، استفاده از آن، با توجه به نتایج به‌دست آمده در برخی تحقیقات، ضروری به نظر می‌رسد. در این مطلب خلاصه‌ای از اخبار و روایت‌های هفته گذشته در حوزه هوش‌مصنوعی به همراه داستان‌هایی از دنیای یادگیری ماشین را می‌خوانید.

یوتیوب در حال آزمایش کردن ویژگی خلاصه‌سازی ویدیوها توسط هوش‌مصنوعی است، اما در حال حاضر تنها برای تعداد محدودی از ویدیو‌های انگلیسی زبان و بینندگان محدودی فعال شده است.

بدون شک، خلاصه‌سازی‌ها می‌توانند برای یادگیری و دسترسی‌آسان‌تر بسیار مفید باشند. اما نگرانی‌هایی در مورد احتمال وجود اشتباهات و سوگیری‌هایی که ممکن است توسط هوش‌مصنوعی انجام شود، وجود دارد.

همانطور که شرکت OpenAI به‌طور روشن اعتراف می‌کند که جدیدترین مدل چت‌ جی‌پی‌تی یعنی GPT-4 که برای تولید و خلاصه‌سازی متن‌ها استفاده می‌شود، در استدلال‌ها خطاهایی جدی مرتکب می‌شود و حقایق جدیدی از خود اختراع می‌کند. می‌توان تصور کرد که خلاصه‌ کردن محتوا‌های ویدیویی با توجه به چالش‌های اضافی تحلیل محتوای ویدیو‌ها، نیازمند تحقیقات و آزمون و خطای زیادی باشد. ارزیابی کیفیت خلاصه‌های تولید شده توسط هوش‌مصنوعی یوتیوب مشکل است، اما این موضوع مشخص است که هوش‌مصنوعی در خلاصه‌سازی محتوای متنی به اندازه کافی خوب نیست.

یوتیوب نیز در بخش پشتیبانی این ویژگی نوشته است: «هرچند امیدواریم این خلاصه‌ها برای شما مفید باشند و شمایی کلی و سریع از محتوای ویدیو ارائه دهند، اما این خلاصه‌ها جایگزین محتوای اصلی که توسط خالقان نوشته می‌شود، نیستند.»

امیدواریم این محصول جدید هوش‌مصنوعی توسط یوتیوب و گوگل قبل از آمادگی کامل به صورت عمومی عرضه نشود. هرچند با توجه به انتشار محصولات نیمه‌آماده هوش‌مصنوعی گوگل در چند وقت گذشته، از جمله هوش‌مصنوعی Bard که برای رقابت با ChatGPT قبل از نهایی شدن منتشر شد و بسیاری از دوست‌داران تکنولوژی را ناامید کرد، بعید نیست که این محصول نیز قبل از این که به‌صورت کامل آماده شود، در دسترس عموم قرار بگیرد.

گوگل تصاویر و ویدیوهای مرتبط را به ویژگی جستجوی Generative Experiment خود که در کنفرانس I/O ماه می معرفی شد، اضافه می‌کند. با این به‌روزرسانی‌ها، SGE (جستجوی با هوش‌مصنوعی) تصاویر یا ویدیوهای مرتبط با جستجوی انجام‌شده، نمایش می‌دهد. همچنین گفته شده است که این شرکت پروژه Assistant خود را به سمت استفاده از مدلی از هوش‌مصنوعی شبیه به Bard خواهد برد.

استفاده از کورتانا، که نام شخصیتی در مجموعه بازی پرطرفدار Halo بود برای همیشه لغو شد. خوشبختانه این مدل از آن دسته از هوش‌مصنوعی‌هایی نبود که به دلیل از کنترل خارج شدن و سوگیری‌های منفی متوقف شود، بلکه یک پروژه دستیار دیجیتالی شکست‌ خورده بود که زمان مرگ آن فرا رسیده بود.

گوگل دیپ‌مایند، یک آزمایشگاه‌ تحقیقاتی متمرکز بر هوش‌مصنوعی، سیستمی توسعه داده است که به ادعای گوگل به ربات‌ها امکان انتقال مفاهیمی که از مجموعه‌های کوچکی از داده‌ها یاد گرفته‌اند را به سناریو‌های دیگری تعمیم دهند.

کیک‌استارتر (پلتفرم سرمایه‌گذاری روی پروژه‌های خلاقانه) اعلام کرده است که باید هدف استفاده از پروژه‌هایی که در این پلتفرم و توسط هوش‌مصنوعی تولید می‌شوند، توسط صاحب پروژه شفافیت‌سازی شود. همچنین صاحبان پروژه‌های جدید مرتبط با توسعه فناوری هوش‌مصنوعی باید جزئیاتی درباره منابع داده‌های آموزشی که قصد استفاده از آن را در پروژه خود دارند، ارائه دهند.

تشخصی محتوای تولید شده توسط هوش‌مصنوعی و انسان همواره از مسائل داغ این حوزه بوده است. طبق تحقیقی در دانشگاه کالج لندن که روی انگلیسی و ماندارین زبان‌ها انجام شد، مشخص شده‌است که که مردم تنها ۷۳ درصد مواقع قادر به تشخیص گفتار واقعی از گفتار مصنوعی بودند.

اما نباید فراموش کرد که به احتمال زیاد در حوزه هوش‌مصنوعی فناوری از توانایی ما در تشخیص آن سریع‌تر حرکت می‌کند.

نوشته قبلی

شبکه تحویل محتوا ( CDN ) چیست؟

نوشته بعدی

رازهای پنهان تاثیر URL Parameters بر سئو سایت

دیدگاهتان را بنویسید

سبد خرید
ورود

کاربر بازار وردپرس هستید؟

وارد شوید

هنوز حساب کاربری ندارید؟

ایجاد حساب کاربری