شبکه تحویل محتوا ( CDN ) چیست؟

واژه CDN یا همان شبکه تحویل محتوا پس از انتشار خبر ورود سرور‌های تلگرام به ایران از یک واژه تخصصی تبدیل به واژه‌ای عمومی شد. هر چند آن پروژه شکست خورد، اما هم‌اکنون حداقل ۵ شرکت ایرانی به صورت گسترده در این حوزه فعالیت می‌کنند.

CDN یا شبکه تحویل محتوا (content delivery network) به سرورهای توزیع شده از نظر جغرافیایی گفته می‌شود که هدف آن بالا بردن سرعت بارگذاری محتوای اینترنتی است.

یک CDN امکان انتقال سریع داده‌های مورد نیاز بارگذاری شامل صفحات HTML‌، فایل‌های javascript، stylesheets، عکس و فیلم را فراهم می‌کند. محبوبیت روزافزون CDN‌ باعث شده بیشتر ترافیک اینترنت (از جمله ترافیک Facebook ،Netflix و Amazon) از این شبکه استفاده کنند.

همچنین استفاده از یک سرویس CDN می‌تواند تا حدی از یک وب‌سایت در مقابل حملات احتمالی محافظت کند.

 

فرض کنید می‌خواهید از یک وب‌سایت اروپایی که سرورهای آن در اروپا قرار دارد، فیلم دانلود کنید. اگر قرار باشد درخواست شما مستقیما به سرورهای اصلی وب‌سایت ارسال و دریافت شود، زمان زیادی طول خواهد کشید و مسلما نارضایتی شما را در پی خواهد داشت. از این‌ رو این وب‌سایت بخش زیادی از مخاطبان خود را در اقصی نقاط جهان از دست خواهد داد. در صورتی که این وب‌سایت با کمک شبکه تولید محتوا یا همان CDN می‌تواند با ارتباط گرفتن با نزدیک‌ترین سرور به شما در ایران، نسخه پشتیبانی را در کمترین زمان به شما تحویل دهد. اصلی‌ترین و مهم‌ترین مزایای شبکه تحویل محتوا به ۴ دسته تقسیم می‌شود.

۱- بهبود سرعت بارگذاری وب‌سایت: با سیستم توزیع محتوا بازدیدکنندگان وب‌سایت، محتوا را از نزدیک‌ترین سرور از نظر جغرافیایی دریافت می‌کنند. CDN ها می‌توانند میزان داده‌هایی که سرور اصلی باید ارائه دهد را کاهش دهند که این به کاهش هزینه‌ میزبانی برای صاحبان وب‌سایت‌ها منجر می‌شود.

۲- کاهش هزینه‌های پهنای باند: از هزینه‌های اصلی یک وب‌سایت، هزینه مصرف پهنای باند برای میزبانی وب‌سایت است. از طریق ذخیره و بهینه‌سازی اطلاعات، CDNها می‌توانند میزان داده‌ای را که سرور مبدا باید ارائه دهد کاهش دهند، بنابراین هزینه میزبانی وب‌سایت برای صاحبان کاهش می‌یابد.

۳- افزایش دسترسی محتوا: ترافیک زیاد یا مشکلات سخت‌افزای می‌تواند عملکرد وب‌سایت را مختل کند. به دلیل ماهیت توزیع شده، CDNها می‌توانند عملکرد خیلی بهتری نسبت به سرور اصلی ارائه دهند.

۴- بهبود امنیت وب‌سایت: سرویس CDN می‌تواند با کاهش خطر حمله DDoS، بهبود گواهینامه‌های امنیتی و دیگر بهینه‌سازی‌ها امنیت را بهبود ببخشد.

از دیگر مزایای آن می‌توان به موارد زیر نیز اشاره کرد:

  • افزایش تحویل داده‌ها، نمایش صفحات وب و سرعت بارگذاری صفحات برای مخاطب
  • کاهش احتمال عدم دسترسی به وب‌سایت
  • افزایش ترافیک وب‌سایت و در نتیجه بهبود رشد آن
  • بهبود سئوی سایت و تجربه کاربر
  • وجود اطمینان بالا از هدایت و پشتیبانی سرورهای شبکه برای جلوگیری از ایجاد اختلال در سایت

با اینکه استفاده از شبکه تحویل محتوا یا CDN می‌تواند همچون بازاریابی سریع، محصولات و خدمات شما را به دست مصرف‌کننده برساند؛ اما این شبکه برای هر وب‌سایت یا کسب‌وکاری مناسب نیست. وب‌سایت‌هایی که بازدید کمی دارند؛ استفاده از CDN می‌تواند هزینه بیشتری برای شما به همراه داشته باشد.

همچنین در صورتی که محتوای خود را به صورت مستمر به‌روزرسانی کنید یا در ساختار سایت تغییری به وجود آورید، شبکه تحویل محتوا نه تنها سرعت شما را بهبود نمی‌بخشد، بلکه عملکرد آن را کند خواهد کرد.

نوشته قبلی

رازهای پنهان تاثیر URL Parameters بر سئو سایت

نوشته بعدی

این هفته با هوش‌مصنوعی؛ غول‌های تکنولوژی متمرکز بر AI

دیدگاهتان را بنویسید

سبد خرید
ورود

کاربر بازار وردپرس هستید؟

وارد شوید

هنوز حساب کاربری ندارید؟

ایجاد حساب کاربری